Cum se schimbă meniul de pornire Windows 10

Meniul de pornire Windows 10 este un instrument popular pentru accesarea rapidă a aplicațiilor favorite și pentru repornirea sau oprirea unui computer sau tabletă. În timp ce această caracteristică este cunoscută mai ales pentru funcționalitatea sa, meniul Start este, de asemenea, incredibil de personalizabil și poate fi schimbat pentru a reflecta estetica personală și fluxul de lucru.

Acest articol abordează modul de modificare a culorii și dimensiunii meniului de pornire Windows 10, plus fixarea aplicațiilor și site-urilor web, activarea sau dezactivarea Live Tiles și recuperarea ecranului de pornire Windows 8.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.

Petar Chernaev / E + / GettyImages


Cum se schimbă culoarea meniului de pornire Windows 10

Culoarea meniului de pornire Windows 10 se bazează pe culoarea de accent personalizată pe care ați fi ales-o la configurarea dispozitivului. Setările de culoare accent vor schimba culoarea anumitor părți ale sistemului de operare Windows 10, cum ar fi ferestrele aplicației și bara de activități. Iată cum să-l schimbi.

Culoarea accentului Windows 10 poate fi schimbată de câte ori doriți.

  1. Deschideți Start Menu folosind tasta Windows de pe tastatură, Cortana sau butonul Windows din partea stângă jos a ecranului.

  2. selectaţi setările pictograma roată pentru a deschide Setări.

  3. Selectați Personalizare.

  4. Din meniul din stânga, selectați Culori.

  5. Selectați culoarea preferată din opțiunile disponibile. Culoarea accentului sistemului dvs. se va actualiza în timp real.

  6. Dacă doriți ca meniul Start Windows 10 să aibă o culoare solidă, debifați opțiunea din Efecte de transparență.


Cum se personalizează dimensiunea meniului de pornire Windows 10

Există două opțiuni principale care pot fi folosite pentru a modifica dimensiunea meniului de pornire Windows 10.

  • Adăugarea mai multor plăci. Activarea acestei opțiuni va adăuga un rând vertical suplimentar de dale în meniul Start pentru, așa cum sugerează numele setării, să permită vizualizarea mai multor dale. Când este activată, această setare va face meniul Start ușor mai larg decât de obicei. Această setare poate fi găsită deschizând Windows 10 setările aplicație, făcând clic Personalizare, apoi faceți clic pe acasă din meniul din stânga.
  • Redimensionarea manuală a meniului. După deschiderea meniului Start Windows 10, îl puteți redimensiona manual făcând clic pe colțul din dreapta sus și glisând la dimensiunea sau înălțimea dorită. Alternativ, meniul Start poate fi redimensionat și pe dispozitivele Windows 10 cu ecran tactil utilizând un deget în locul mouse-ului.

Cum să fixați aplicațiile în meniul de pornire Windows 10

Toate aplicațiile Windows 10 pot fi fixate în meniul Start. Fixarea aplicațiilor în meniul Start le face mai ușor de găsit, astfel încât acest lucru poate fi deosebit de util pentru aplicațiile pe care le utilizați în mod regulat. Iată cum să fixați o aplicație.

  1. Apăsaţi ferestre din pentru a deschide meniul Start.

  2. Localizați aplicația pe care doriți să o fixați din lista de aplicații.

  3. Faceți clic dreapta pe numele sau pictograma aplicației pentru a afișa meniul de opțiuni. Alternativ, puteți efectua o apăsare lungă pe acesta dacă dispozitivul dvs. Windows 10 are un ecran tactil.

  4. Selectați Fixați în Start. Aplicația va apărea imediat în dreapta listei de aplicații din meniul Start.


Cum să redimensionați și să mutați pinii din meniul de pornire Windows 10

Toate pinii din meniul Start pot fi mutate pur și simplu făcând clic pe ele și glisându-le în locația dorită. O varietate de opțiuni de dimensiune sunt, de asemenea, disponibile pentru mulți pini ai aplicației Windows 10, care pot fi selectați pentru a face mai mult spațiu pentru alți pini sau pentru a afișa informații suplimentare pe țiglă.

Dimensiunile plăcilor acceptate sunt Mic, Mediu, Larg, și Mare. Este posibil ca unele dimensiuni să nu fie disponibile pentru unele aplicații.

Pentru a modifica dimensiunea plăcii unui ac, faceți clic dreapta pe aceasta pentru a afișa meniul său, faceți clic pe Redimensionarea, apoi selectați dimensiunea preferată.


Cum să activați și să dezactivați plăcile Windows 10 Live

Multe aplicații acceptă funcționalitatea Live Tile, care permite dale lor fixate să afișeze informații actualizate sau imagini fără a fi necesară deschiderea aplicației. Exemple de conținut Live Tile includ prognoza meteo, titluri de știri, notificări de mesaje și date despre fitness.

Pentru a activa sau dezactiva Live Tile a unui pin, faceți clic dreapta pe acesta pentru a afișa meniul său, faceți clic pe Mai Mult, Și apoi selectați Activați Live Tile or Dezactivați Live Tile.

Cum să obțineți ecranul de pornire Windows 8 în Windows 10

Unul dintre aspectele definitorii ale sistemelor de operare Windows 8 și Windows 8.1 a fost ecranul de pornire care acționa ca un meniu de pornire pe ecran complet. Acest lucru a fost înlocuit în Windows 10 cu meniul Start mai mic, dar există o modalitate de a recupera ecranul de pornire care nu necesită hacking sau instalarea niciunui software terță parte. Iată cum puteți recupera ecranul de pornire.

  1. Apăsaţi ferestre din pentru a deschide meniul Start.

  2. Selectați setările.

  3. Selectați Personalizare.

  4. Selectați acasă din meniul din stânga.

  5. Selectați Utilizați Start ecran complet.

Meniul dvs. de pornire va umple acum întregul ecran atunci când este deschis și va acționa aproape la fel ca ecranul de pornire Windows 8.