Depanare Safari — Încărcări lente de pagină

Safari, împreună cu aproape orice alt browser, include acum preluarea DNS, o funcție concepută pentru a face navigarea pe web o experiență mai rapidă, examinând toate linkurile încorporate într-o pagină web și interogând serverul DNS pentru a rezolva fiecare link către actualul său Adresa IP.

Când preluarea DNS funcționează bine, până când selectați un link pe un site web, browserul dvs. știe deja adresa IP și este gata să încarce pagina solicitată. Acest lucru înseamnă timpi de răspuns foarte rapizi pe măsură ce vă deplasați de la o pagină la alta.

Deci, cum poate fi un lucru rău? Ei bine, se pare că preluarea DNS poate avea unele dezavantaje interesante, deși numai în condiții specifice. În timp ce majoritatea browserelor au acum pre-preluare DNS, ne vom concentra pe Safari, deoarece este principalul browser pentru Mac.

Atunci când Safari încarcă un site web, uneori pagina este redată și apare gata pentru ca dvs. să le cunoașteți conținutul. Dar când încercați să derulați în sus sau în jos pagina sau să mutați indicatorul mouse-ului, veți obține un cursor rotativ. Este posibil să observați că pictograma de reîmprospătare a browserului încă se învârte. Toate acestea indică faptul că, în timp ce pagina a fost redată cu succes, ceva împiedică browserul să răspundă nevoilor dumneavoastră.

Există o serie de posibili vinovați. Pagina poate avea erori, serverul site-ului poate fi lent sau o parte a paginii din afara site-ului, cum ar fi un serviciu publicitar terță parte, poate fi defect. Aceste tipuri de probleme sunt de obicei temporare și probabil vor dispărea într-un timp scurt, de la câteva minute la câteva zile.

Problemele de preluare DNS funcționează puțin diferit. De obicei, acestea afectează același site web de fiecare dată când îl vizitați pentru prima dată într-o sesiune de browser Safari. S-ar putea să vizitați site-ul dimineața devreme și să constatați că este extrem de lent să răspundeți. Revino o oră mai târziu și totul este bine. A doua zi, același model se repetă. Prima dvs. vizită este lentă, foarte lentă; toate vizitele ulterioare din acea zi sunt bine.


Ce se întâmplă cu pre-preluarea DNS?

În exemplul nostru de mai sus, când accesați site-ul web la prima oră dimineața, Safari profită de ocazie pentru a trimite interogări DNS pentru fiecare link pe care îl vede pe pagină. În funcție de pagina pe care o încărcați, ar putea fi câteva interogări sau ar putea fi mii, mai ales dacă este un site web care conține o mulțime de comentarii ale utilizatorilor sau vizitați un forum de un anumit tip.

Problema nu este atât de mare, încât Safari trimite o mulțime de interogări DNS, ci că unele routere de rețea de domiciliu mai vechi nu pot gestiona sarcina solicitării sau că sistemul DNS al ISP-ului dvs. este subdimensionat pentru solicitări sau o combinație a ambelor.

Există două metode ușoare de depanare și rezolvare a problemelor de performanță ale preluării DNS. Vă vom duce prin ambele metode.


Schimbați furnizorul de servicii DNS

Prima metodă este să vă schimbați furnizorul de servicii DNS. Mulți oameni folosesc orice setări DNS le oferă ISP-ul lor, dar, în general, puteți utiliza orice furnizor de servicii DNS doriți. Din experiența noastră, serviciul DNS al ISP-ului nostru local este destul de rău. Schimbarea furnizorilor de servicii a fost o mișcare bună din partea noastră; poate fi o mișcare bună și pentru tine.

Puteți testa furnizorul dvs. DNS actual folosind instrucțiunile dintr-un ghid online.

Dacă după verificarea serviciului DNS decideți să treceți la altul, întrebarea evidentă este, care? Puteți încerca OpenDNS sau Google Public DNS, doi furnizori de servicii DNS populari și gratuiți, dar dacă nu vă deranjează să faceți puține modificări, puteți folosi un ghid pentru a testa diverși furnizori de servicii DNS pentru a vedea care dintre acestea este cel mai potrivit pentru dvs.

După ce ați ales un furnizor DNS de utilizat, puteți modifica setările DNS ale Mac-ului.

După ce ați trecut la un alt furnizor DNS, părăsiți Safari. Reporniți Safari și apoi încercați site-ul web care vă cauzează probleme repetate.

Dacă site-ul se încarcă OK acum și Safari rămâne receptiv, atunci sunteți gata; problema a fost cu furnizorul DNS. Pentru a fi sigur de două ori, încercați să încărcați din nou același site web după ce ați oprit și reporniți computerul Mac. Dacă tot funcționează, ai terminat.

Dacă nu, problema este probabil în altă parte. Puteți reveni la setările DNS anterioare sau pur și simplu să le lăsați pe cele noi, mai ales dacă ați trecut la unul dintre furnizorii de DNS pe care i-am sugerat mai sus; ambele funcționează foarte bine.


Dezactivați Prefetch-ul DNS al Safari

Dacă aveți în continuare probleme, le puteți rezolva vizitând niciodată acel site web sau dezactivând preluarea DNS.

Ar fi bine dacă preluarea DNS a fost o setare de preferință în Safari. Ar fi și mai plăcut dacă ați putea dezactiva preluarea de la un site la altul. Dar, deoarece niciuna dintre aceste opțiuni nu este disponibilă în prezent, va trebui să folosim o abordare diferită pentru a dezactiva caracteristica.

  1. Lansați terminalul, situat la adresa / Aplicații / Utilitare.

  2. În fereastra Terminal care se deschide, introduceți sau copiați / lipiți următoarea comandă:

    implicit scrie com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabl

  3. Anunturi Introduce or Retur.

  4. Apoi puteți renunța Terminal.

Renunță și relansează Safari, și apoi revizitați site-ul web care v-a cauzat probleme. Ar trebui să funcționeze bine acum. Problema era probabil un router mai vechi din rețeaua de acasă. Dacă înlocuiți routerul într-o zi sau dacă producătorul routerului oferă o actualizare de firmware care rezolvă problema, veți dori să reporniți preluarea DNS. Iată cum.

  1. Lansa Terminal.

  2. În fereastra Terminal, introduceți următoarea comandă:

    implicit scrie com.apple.safari WebKitDNSP

  3. Anunturi Introduce or Retur.

  4. Apoi puteți renunța Terminal.

Asta este; ar trebui să fii pregătit. Pe termen lung, sunteți de obicei mai bine cu preluarea DNS activată. Dar dacă vizitați frecvent un site web care are probleme, dezactivarea preluării DNS poate face ca vizita zilnică să fie mai plăcută.