Cum se modifică rata de reîmprospătare (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Ați observat vreodată pâlpâirea ecranului când utilizați computerul? Aveți dureri de cap sau aveți oboseală neobișnuită după utilizare normală?

Dacă da, este posibil să fie necesar să modificați setarea ratei de reîmprospătare. Schimbarea ratei de reîmprospătare a monitorului la o valoare mai mare ar trebui să reducă pâlpâirea ecranului. De asemenea, ar putea remedia alte probleme de afișare instabile.

Reglarea setării ratei de reîmprospătare este de obicei utilă numai pentru monitoarele de tip CRT mai vechi, nu pentru afișajele LCD noi cu „ecran plat”.

Setarea ratei de reîmprospătare din Windows se numește setarea ratei de reîmprospătare a ecranului și se află în zona „Avansat” a proprietăților plăcii și monitorului dvs. video. Deși acest fapt nu sa schimbat de la o versiune de Windows la alta, felul în care ajungeți aici s-a schimbat. Urmați orice sfat specific pentru versiunea dvs. de Windows pe măsură ce urmați mai jos.


Cum se modifică setarea ratei de reîmprospătare a unui monitor în Windows

Verificarea și modificarea setării ratei de reîmprospătare ar trebui să dureze mai puțin de 5 minute și este foarte ușoară.

  1. Deschideți Panoul de control.

    În Windows 10, puteți face clic dreapta pe desktop și alegeți Setări de afișare. Dacă mergeți pe acest traseu, treceți la pasul 3.

    În Windows 10 și Windows 8 deschiderea Panoului de control se realizează cel mai ușor prin meniul Power User. În Windows 7, Windows Vista și Windows XP, veți găsi linkul în meniul Start.

    Ce versiune de Windows am?

  2. Selectați Afişa din lista de applet-uri din fereastra Panoului de control. 

    În Windows Vista, deschideți Personalizare in schimb.

    În funcție de modul în care ați configurat Panoul de control, este posibil să nu vedeți Afișare sau Personalizare. Dacă da, schimbați vizualizarea în Icoane mici or vedere clasica, în funcție de versiunea dvs. de Windows, apoi căutați-o din nou.

  3. Selectați Reglați rezoluția în marginea stângă a ferestrei de afișare.

    În Windows 10, dacă vizualizați ecranul Setări, derulați în jos în panoul din dreapta și alegeți Setări avansate de afișare.

    În Windows Vista, alegeți Setări de afișare link din partea de jos a ferestrei de personalizare.

    În Windows XP și anterior, selectați setările tab.

  4. Alegeți monitorul pentru care doriți să modificați rata de reîmprospătare (presupunând că aveți mai multe monitoare).

  5. Selectați setările avansate. Acesta este un buton în Windows Vista.

    În Windows 10, din ecranul Setări, alegeți Afișați proprietățile adaptorului.

    În Windows XP, alegeți Avansat butonul.

    În versiunile mai vechi de Windows, selectați Adaptor pentru a accesa setările ratei de reîmprospătare.

  6. Alege monitor filă în fereastra mai mică care apare.

  7. Localizați Rata de reîmprospătare a ecranului casetă derulantă din mijlocul ferestrei. În majoritatea cazurilor, cea mai bună alegere este cea mai mare rată posibilă, mai ales dacă vedeți un ecran pâlpâitor sau credeți că o rată de reîmprospătare scăzută poate cauza dureri de cap sau alte probleme.

    În alte cazuri, mai ales dacă ați crescut recent rata de reîmprospătare și acum computerul dvs. are probleme, scăderea acestuia este cel mai bun mod de acțiune.

    Cel mai bine este să păstrați Ascundeți modurile pe care acest monitor nu le poate afișa caseta de selectare bifată, presupunând că este chiar o opțiune. Alegerea ratelor de reîmprospătare în afara acestui interval ar putea deteriora placa video sau monitorul.

  8. Selectați OK pentru a confirma modificările. Și alte ferestre deschise pot fi închise.

  9. Urmați orice instrucțiuni suplimentare dacă apar pe ecran. Cu majoritatea configurărilor computerului, în majoritatea versiunilor de Windows, modificarea ratei de reîmprospătare nu va necesita pași suplimentari, dar alteori este posibil să trebuiască să reporniți computerul.