Hotspot Shield VPN Review: Tot ce trebuie să știți

Hotspot Shield


Proces de configurare: rapid și ușor

Descărcarea și instalarea Hotspot Shield urmează metodele standard de instalare din programul de instalare Windows, Google Play și App Store. Durează doar câteva minute pentru a porni și a alerga.

Hotspot Shield este gata să vă protejeze confidențialitatea imediat ce o activați. Există doar câteva setări care pot fi personalizate. Hotspot Shield poate fi configurat pentru a se lansa automat la pornire, pentru a preveni scurgerile de IP, pentru a deconecta VPN-ul atunci când nu există conexiune la internet și pentru a porni automat la conectarea la hotspoturi Wi-Fi. Pe Android, există, de asemenea, o opțiune pentru a dezactiva VPN atunci când dispozitivul este în modul de repaus.


Design: doar elementele de bază, dar ușor de utilizat

Aplicația Hotspot Shield este cel mai bine descrisă ca fiind minimalistă. Aplicația Windows are un buton de conectare, o listă de servere, dimensiunea transferului de date și adresa virtuală. Aplicația Android are toate aceste setări plus pentru a alege automat serverul optim, pentru a închide aplicații și pentru a șterge fișierele nedorite. Aplicația Android poate fi configurată și pentru a porni automat Hotspot Shield la lansarea aplicațiilor selectate.

Aplicația Hotspot Shield este ușor de înțeles și de utilizat, chiar dacă nu ați mai folosit niciodată un VPN. Doar faceți clic pe comutatorul Pornit și Oprit pentru a vă ascunde activitatea de navigare. De asemenea, este ușor să alegeți o altă locație de navigare. Hotspot Shield listează numai țările, deci nu este posibil să alegeți un server în funcție de locația orașului.

Dacă doriți să aflați cum să utilizați Hotspot Shield VPN, veți găsi ajutor în interiorul aplicațiilor. Selectați un subiect de ajutor pentru a afișa instrucțiuni sau pentru a deschide o pagină web cu mai multe informații.

Hotspot Shield folosește protocolul proprietar Catapult Hydra care conectează simultan un dispozitiv la mai multe servere

Hotspot Shield


Performanță: viteză bună cu unele probleme de conexiune

Un lucru care părea diferit la Hotspot Shield este că este posibil doar să schimbi țările și să nu alegi anumite servere sau chiar orașe. Aplicația nu listează locațiile serverului dintr-o țară. Motivul pentru aceasta este că Hotspot Shield folosește protocolul proprietar Catapult Hydra care conectează simultan un dispozitiv la mai multe servere. AnchorFree susține că acest lucru face ca conexiunile Hotspot Shield să fie mai puternice și mai rapide pe distanțe mari.

Am măsurat viteza de descărcare și încărcare cu șase instrumente diferite de testare a lățimii de bandă online. Viteza maximă de descărcare pe care am reușit-o să o atingem a fost de 321.68 Mbps la conexiunea noastră de 1 Gbps, ceea ce face din Hotspot Shield unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat.

În timpul utilizării obișnuite, cum ar fi navigarea pe web, trimiterea de mesaje e-mail și alte sarcini online, nu am observat nicio încetinire sau întârziere în comparație cu alte VPN-uri pe care le-am testat.

Am întâmpinat o problemă în timp ce testam Hotspot Shield pe Windows. Ceva nu a funcționat cu VPN și a durat mai mult de câteva secunde pentru a rezolva. După ce așteptați câteva minute, repornirea computerului a rezolvat problema.

De asemenea, am întâmpinat probleme de conexiune pe tableta noastră Android. În timpul testării noastre, nu am putut să ne conectăm la VPN. Am făcut clic pe conectat, dar butonul tocmai s-a rotit în cercuri. După ce am citit fișierele de ajutor din aplicație și am efectuat o depanare, am stabilit că problema se datorează faptului că o altă aplicație VPN a fost instalată pe tabletă. Eliminarea celeilalte aplicații VPN a rezolvat problema și ne-am putut conecta.


Streaming: funcționează cu mai multe servicii de streaming

Hotspot Shield nu are servere dedicate de streaming, dar am avut noroc să obținem diverse servicii de streaming care să funcționeze pe serverele normale. Am putut să ne conectăm la Netflix în Japonia, SUA și Marea Britanie, Hulu în SUA și chiar BBC iPlayer în Marea Britanie.

Politica de confidențialitate: nu este atât de privată pe cât ar trebui să fie

Chiar dacă Hotspot Shield folosește criptarea la nivel înalt, au existat îngrijorări cu privire la partajarea nedivulgată și neclară a datelor și redirecționarea traficului în versiunea gratuită. În 2017, Centrul pentru Democrație și Tehnologie a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț cu privire la aceste practici nedezvăluite și a solicitat ca aceste practici să fie considerate neloiale și înșelătoare.

În 2018, a existat un alt raport al Băncii Naționale de Vulnerabilitate privind scurgerile din datele utilizatorilor care au identificat numele și locațiile utilizatorilor săi.

Au existat îngrijorări cu privire la partajarea neclară și neclară a datelor și redirecționarea traficului

După exprimarea acestor reclamații, AnchorFree și-a actualizat politica de confidențialitate. Nu mai stochează, nu înregistrează și nu partajează adresele IP ale utilizatorilor și șterg adresele IP după închiderea fiecărei sesiuni VPN. De asemenea, aceștia nu mai împărtășesc informații personale cu terți neafiliați. Cu toate acestea, aceștia împărtășesc aceste informații furnizorilor de servicii pe care îi folosesc pentru tehnologia internă și operațiunile comerciale.

Hotspot Shield


Caracteristici de securitate: utilizează un protocol propriu

AnchorFree folosea protocolul OpenVPN standard din industrie, dar au trecut Hotspot Shield la propriul protocol proprietar Catapult Hydra. Aceștia susțin că acest protocol este mai rapid decât OpenVPN și la fel de sigur, dar este imposibil să se verifice acest lucru datorită naturii de proprietate a tehnologiei.

Ne ezităm să recomandăm un VPN care este opac, deoarece nu vă puteți baza pe experți terți pentru a analiza modul în care funcționează sistemul și pentru a oferi asigurări că nu se întâmplă nimic înșelător. Deși este adevărat că Hotspot Shield este destul de rapid, oricine este cu adevărat preocupat de securitate va dori să caute un serviciu care oferă OpenVPN ca opțiune.

Torrent: Nu există servere dedicate

Hotspot Shield permite torrentarea serviciului lor, deși nu au servere care sunt configurate special pentru acesta. Nu am întâmpinat probleme peer-to-peer în timpul testării noastre, iar VPN include, de asemenea, un switch de închidere pentru a vă proteja identitatea în cazul în care conexiunea dvs. este întreruptă cu un torrent care rulează.

Blocarea anunțurilor: nu este inclusă

Hotspot Shield nu include niciun fel de blocare a anunțurilor. Unele servicii VPN includ această caracteristică ca un strat suplimentar de protecție și este utilă mai ales atunci când VPN-ul este capabil să întrerupă urmăritorii de anunțuri și malware la nivel DNS înainte de a face cereri. Dacă sunteți interesat de acest tip de caracteristică, va trebui să continuați să căutați.

Serviciu clienți: dificil de localizat

Hotspot Shield are un centru de asistență în care puteți găsi răspunsuri la întrebări frecvente, informații de depanare despre probleme obișnuite și puteți vizualiza ghiduri pe fiecare aplicație, dar localizarea asistenței clienților este oarecum dificilă.

Dacă urmați câteva dintre ghidurile de depanare până la final, veți găsi în cele din urmă un link pentru a trimite o solicitare de asistență. Acesta este sistemul de asistență bazat pe bilete al Hotspot Shield, care ar trebui să fie într-adevăr mult mai ușor de găsit decât este.

Preț: abonamentele oferă cel mai bun preț

Hotspot Shield oferă un plan gratuit și planuri premium. Planurile premium oferă semnificativ mai multe beneficii decât planul gratuit. Planurile premium acoperă până la cinci dispozitive, au acces la toate locațiile virtuale, au lățime de bandă de date nelimitată și acces la toate site-urile, sunt fără adăugare și vin cu o echipă dedicată de asistență pentru clienți. Planul gratuit are acces doar la locațiile din SUA, acceptă un singur dispozitiv, este limitat la 500 MB lățime de bandă pe zi, este compatibil cu adăugările și afișează un Perete de plată premium atunci când accesează conținut de streaming, cum ar fi Netflix.

Prețul pentru Hotspot Shield este comparabil cu alți furnizori de servicii VPN atunci când vă abonați la un plan de un an sau de trei ani. Plata lunară pentru Hotspot Shield poate fi costisitoare. Prețul lunar este de 12.99 USD pe lună. Un plan de un an este de 72 USD sau 6 USD pe lună. Planul de trei ani este de 108 USD sau 3 USD pe lună.

Hotspot oferă o garanție de returnare a banilor de 45 de zile. Hotspot oferă, de asemenea, o perioadă de încercare gratuită de șapte zile, dar necesită un card de credit sau un cont PayPal pentru a procesa proba. Perioada de șapte zile se reînnoiește automat la prețul de o lună de 12.99 USD și se facturează lunar după proces. Pentru a obține un preț mai bun, va trebui să vă actualizați abonamentul fie la planul de un an, fie la cel de trei ani.

Există alte servicii VPN disponibile cu Hotspot Shield. Cu toate acestea, aceste servicii vin cu un preț adăugat.

  • Device Boost adaugă încă cinci dispozitive la un cont (pentru un total de 10 dispozitive) și costă în plus 8.99 USD în fiecare lună.
  • Servere Ultra dedicate oferă acces la servere dedicate care sunt disponibile numai pentru utilizatorii limitați. Aceste servere oferă servicii mai rapide și sunt o caracteristică interesantă pentru cei care doresc o modalitate mai rapidă de a transmite conținut. Acest serviciu este, de asemenea, de 8.99 USD pe lună.

Competiție: Hotspot Shield vs NordVPN

Hotspot Shield este un concurent puternic atunci când compară dimensiunea bazei sale de server cu alți furnizori VPN. Hotspot Shield are 3,200 de locații de server în 70 de țări, comparativ cu cele 5,770 de servere ale NordVPN din 60 de țări. Cu acest număr mare de servere, Hotspot Shield poate oferi servicii rapide și stabile care se compară cu alte servicii VPN.

Hotspot Shield diferă de NordVPN și alte servicii VPN concurente în partea de criptare a protocolului său de securitate. Nord și majoritatea celorlalte servicii VPN populare folosesc OpenVPN și IKEv2, cu unele incluzând sau L2TP / IPSec și altele; Hotspot Shield folosește tehnologia sa proprietară Catapult Hydra. Catapult Hydra se bazează pe TLS 1.2 cu criptare AES-128, care este la fel de sigură ca și concurența.

Problema cu utilizarea software-ului proprietar este că nu este ușor să vedeți ce se întâmplă. Cu OpenVPN, este posibil ca experții să privească sistemul și să vadă că este într-adevăr sigur, ceea ce pur și simplu nu este posibil cu Catapult Hydra.

Verdict final

Rapid, dar nu fără dezavantaje.

Hotspot Shield este un performant puternic în rândul furnizorilor de servicii VPN, dar experiența noastră cu probleme de conexiune și prețurile ridicate fac ca acest VPN să fie mai puțin decât dorit. Cu toate acestea, dacă viteza este criteriul dvs. major, scutul Hotspot este unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat.

Specificații

  • Nume produs Hotspot Shield

  • Preț 13 USD

  • Viteza (cea mai rapidă observată) 321.68 Mbps (testată pe o conexiune de 1 Gbps)

  • Sisteme de operare Windows, macOS, Android, iOS

  • Dispozitive Cinci dispozitive odată

  • Locații server peste 70 de țări

  • Număr de servere 3200+

  • Streaming Da, testat Netflix (SUA, Marea Britanie, Japonia), Hulu (SUA), BBC iPlayer (Marea Britanie)

  • Torrent Da, inclusiv kill switch

  • Criptare proprietară (catapultă hidra)

  • Jurisdiction SUA