Unde este pictograma Afișare desktop în Windows 7 și versiunile ulterioare

Afișați desktopul este o comandă rapidă care minimizează toate ferestrele deschise pentru a face vizibil fundalul desktopului. În acest fel, puteți prelua rapid un fișier sau puteți lansa încă un alt program din spațiul desktop întotdeauna util din Windows.

Aflați unde puteți găsi comanda rapidă Windows Show Desktop.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Unde este comanda rapidă pentru Windows Show Desktop?

Platforma Afișați desktopul butonul este un mic dreptunghi în colțul din dreapta jos al desktopului Windows. Este mult mai mic decât era în Windows 7, dar făcând clic pe colțul de la capătul barei de activități va minimiza toate ferestrele deschise și va oferi acces imediat la desktopul Windows.


Aruncă o privire asupra desktopului

În Windows 7, puteți trece cu mouse-ul peste pictogramă, un dreptunghi mic până la capăt în partea dreaptă a barei de activități, fără să faceți clic pe ea pentru a obține un Uită-te la aer vizualizare rapidă a desktopului. Începând cu Windows 8 și continuând cu Windows 10, Afișați Desktop Peek opțiunea este dezactivată în mod implicit.

Opțiunea pentru a permite Peek să previzualizeze desktopul se află în Setări pentru bara de activități meniu.

  1. Faceți clic dreapta pe orice zonă nefolosită a barei de activități. Alege Setări pentru bara de activități în partea de jos a meniului care apare. Setări pentru bara de activități fereastra se va deschide.

  2. Comutați comutatorul etichetat Utilizați Peek pentru a previzualiza desktopul când mutați mouse-ul pe butonul Afișare desktop de la capătul barei de activități la On.

  3. Inchide setările fereastră. Când accesați butonul Afișare desktop, orice fereastră deschisă va deveni transparentă, permițându-vă să vizualizați desktopul fără a minimiza ferestrele.


Comandă rapidă de la tastatură Windows Show Desktop

O altă alternativă este utilizarea unei comenzi rapide de la tastatură. În loc să atingeți mouse-ul, atingeți o combinație specială de taste de pe tastatură.

  • În Windows 10 și Windows 7, apăsați Tasta Windows + D pentru a minimiza toate ferestrele deschise și a vizualiza desktopul.
  • În Windows 8 sau 8.1, apăsați Tasta Windows + M pentru a minimiza toate ferestrele deschise și a vizualiza desktopul.

Faceți clic dreapta pe Windows Show Desktop Shortcut

Dacă acest lucru nu a fost suficient, utilizatorii Windows 10 au, de asemenea, o a treia opțiune pentru afișarea desktopului.

  1. Faceți clic dreapta pe orice zonă nefolosită a barei de activități.

  2. În meniul contextual care apare, selectați Afișați desktopul. Toate ferestrele deschise se vor minimiza și va apărea desktopul.

  3. Pentru a redeschide ferestrele pe care le utilizați, faceți clic dreapta din nou pe bara de activități și selectați Afișați Windows deschis.

Puteți utiliza Afișați comenzile rapide pentru desktop în combinație, cum ar fi clic dreapta pe bara de activități pentru a afișa desktopul și apoi faceți clic pe Afișați desktopul pictogramă din extrema dreaptă pentru a readuce ferestrele.