Cum se remediază atunci când Chrome continuă să înghețe

Google Chrome este un browser web rapid, ușor de utilizat și popular, cu o vastă bibliotecă de aplicații și extensii disponibile. Deși Chrome este fiabil, nu este imun la blocare și înghețare. Iată o privire asupra motivului pentru care Chrome s-ar putea comporta greșit și ce puteți face pentru a remedia problema și a reveni la navigarea pe web.

Acești pași de depanare se aplică Chrome pe sistemele Windows și macOS.

Westend61 / Getty Images


Cauzele înghețării Chrome

Există mai multe motive pentru care browserul Chrome poate încetini până la accesarea cu crawlere, blocarea sau înghețarea și, uneori, poate fi dificil de identificat eroarea. Este posibil ca Chrome să aibă prea multe file deschise, iar browserul să utilizeze prea multe resurse de sistem. Aplicațiile și extensiile terță parte pot interfera, de asemenea, cu funcționarea Chrome, utilizând prea multă memorie și provocând blocarea browserului. De asemenea, infecțiile cu viruși și malware pot face ravagii pe Chrome.

O serie de pași simpli de depanare pot identifica cauza problemei și pot face Chrome să ruleze și să funcționeze.


Cum să remediați Chrome atunci când se blochează sau se blochează

Chrome poate îngheța, încetini sau bloca pe mai multe sisteme de operare, inclusiv Windows și macOS. Aceiași pași de depanare au șanse mari de a rezolva problema, indiferent de platforma pe care o utilizați.

  1. Închideți filele Chrome. Dacă sunt deschise mai multe file, este posibil ca computerul să rămână fără memorie, lăsându-l în imposibilitatea de a încărca o nouă fereastră Chrome împreună cu aplicațiile și extensia Chrome. Închideți fiecare filă a browserului, cu excepția celei care vă oferă mesajul de eroare și reîncărcați paginile web în filele noi.

    În loc să închidă manual toate filele neutilizate, Chrome are o extensie de browser utilă numită The Great Suspender, care suspendă activitatea din toate filele care nu sunt utilizate în acest moment, trezindu-le când faceți clic pe una.

  2. Reporniți Chrome. Acest pas simplu de depanare rezolvă adesea problema. Închideți toate filele și ferestrele Chrome, așteptați câteva minute și redeschideți Chrome.

    Dacă Chrome este complet înghețat și nu puteți închide una sau mai multe dintre ferestrele deschise, poate fi necesar să părăsiți forțat aplicația în macOS sau Windows.

  3. Părăsiți alte aplicații și programe care rulează. Dacă alte aplicații sunt înghețate, închideți forțat acele aplicații. Acest lucru eliberează resursele sistemului. După închiderea oricărui program în desfășurare, încercați din nou Chrome.

  4. Reporniți computerul. Acest pas ușor de depanare rezolvă multe probleme legate de computer.

  5. Dezactivați aplicațiile și extensiile Chrome. Dacă pașii simpli de depanare de mai sus nu au funcționat, este timpul să ne adâncim puțin. O aplicație sau o extensie poate cauza problema, dar găsirea vinovatului nu este întotdeauna ușoară. Dezactivați extensiile și suplimentele unul câte unul pentru a restrânge lucrurile. Dacă comportamentul Chrome începe să se îmbunătățească după ce dezactivați o anumită aplicație sau extensie, probabil că ați găsit problema.

    Alternativ, dezactivați toate aplicațiile și extensiile ca punct de plecare. Dacă Chrome se încarcă normal, adăugați extensii înapoi una câte una.

  6. Verificați dacă există viruși și alte programe malware. Uneori, Chrome se poate bloca sau bloca din cauza malware-ului sau a unui virus detectat în timpul navigării pe web. Scanați computerul Mac sau PC pentru a găsi și a elimina orice infecție.

  7. Resetați Chrome la starea sa implicită. Aceasta restabilește motorul de căutare original, pagina de pornire, setările de conținut, cookie-urile și multe altele, dezactivând și extensiile și temele. Acest lucru poate fi util în special dacă pagina dvs. de pornire, motorul de căutare sau alte setări au fost deturnate de malware.

    Marcajele și parolele salvate rămân la locul lor, iar datele și setările stocate în Contul dvs. Google utilizând Chrome Sync pot fi restaurate cu ușurință.

    Înainte de a reseta Chrome, faceți backup pentru orice date și setări importante.

  8. Dezinstalați și reinstalați Chrome. În ultimă instanță, dezinstalați și reinstalați browserul Chrome pe un PC sau Mac pentru a începe din nou. Va trebui să reinstalați aplicațiile și extensiile.

    Când dezinstalați Chrome, pierdeți toate datele de navigare, inclusiv istoricul și marcajele, care nu sunt stocate pe serverele Google utilizând Chrome Sync.

  9. Dezactivați accelerarea hardware. Accelerarea hardware în Google Chrome utilizează GPU-ul (placa video) a computerului pentru sarcini grafice, inclusiv redarea video în browser. Folosește hardware-ul la maximum, pentru o experiență de navigare mai robustă și mai lină. Cu toate acestea, această funcție poate provoca conflicte, ceea ce duce la blocarea sau blocarea Chrome. Dezactivați-l pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

  10. Accesați pagina de ajutor Google Chrome. Accesați Centrul de ajutor Google Chrome dacă aveți nevoie de mai multe informații sau idei sau pentru a posta o întrebare comunității.