Ghidul suprem pentru configurarea unui modem AT&T DSL cu apelare 9 pentru a obține o linie externă

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a configura modemul AT&T DSL pentru a funcționa pe o linie telefonică care necesită apelarea numărului 9 pentru a obține o linie externă, ați ajuns la locul potrivit. Acest ghid vă va oferi instrucțiuni pas cu pas pentru a vă pune modemul în funcțiune în cel mai scurt timp.

Înainte de a începe, este important să înțelegem cu ce avem de-a face. Atunci când formați 9 pentru a obține o linie externă, accesați în esență un sistem PBX (Private Branch Exchange). Acest sistem direcționează apelurile în cadrul unei organizații și oferă acces la rețeaua telefonică exterioară. Pentru a vă configura modemul DSL, va trebui să îl configurați pentru a lucra cu acest sistem PBX.

Pasul 1: Conectați modemul

Primul lucru pe care va trebui să îl faceți este să conectați modemul la linia telefonică. Pentru a face acest lucru, conectați linia telefonică la portul DSL din spatele modemului dvs. Apoi, conectați adaptorul de alimentare la modem și apoi la o priză electrică. Odată ce modemul este alimentat, sunteți gata să treceți la pasul următor.

Pasul 2: Accesați pagina de configurare a modemului

Pentru a vă configura modemul, va trebui să accesați pagina de configurare a acestuia. Acest lucru se poate face deschizând un browser web și introducând adresa IP a modemului. Adresa IP implicită pentru modemurile AT&T este, de obicei, 192.168.1.254, dar ar trebui să verificați manualul modemului dumneavoastră pentru a fi siguri.

Pasul 3: Configurați modemul

După ce ați accesat pagina de configurare a modemului, va trebui să îl configurați pentru a funcționa cu sistemul PBX. Pentru a face acest lucru, va trebui să găsiți secțiunea pentru setările liniei telefonice. Căutați o opțiune care vă permite să introduceți un prefix pentru apelurile externe. Aceasta va fi de obicei setată la "1" în mod implicit. Schimbați-o la "9" pentru a se potrivi cu prefixul de apelare pentru sistemul dumneavoastră PBX.

Pasul 4: Testați conexiunea

După ce v-ați configurat modemul, este timpul să testați conexiunea. Pentru a face acest lucru, încercați pur și simplu să vă conectați la internet folosind un dispozitiv care este conectat la modemul dvs. Dacă totul este configurat corect, ar trebui să vă puteți conecta fără probleme.

Configurarea unui modem AT&T DSL pentru a funcționa cu o linie telefonică care necesită să formați 9 pentru a obține o linie exterioară poate părea descurajantă la început, dar este de fapt destul de simplă. Trebuie doar să urmați pașii descriși în acest ghid și veți fi operațional în cel mai scurt timp.