Cum să formatați o unitate flash USB pe Mac

Într-o lume dominată de Windows, perifericele computerului nu sunt de obicei concepute pentru a funcționa cu Mac-urile imediat. Cumpărați o unitate flash nouă, conectați-o și rezultatele sunt imprevizibile. S-ar putea să funcționeze suficient de bine, deloc sau chiar să prezinte funcționalități nesigure. Remedierea este să formatați o unitate USB pe Mac înainte de a începe să o utilizați. Acest lucru nu numai că șterge orice date care ar putea fi stocate pe unitate, dar se asigură și că este configurat cu un sistem de fișiere pe care Mac-ul dvs. este proiectat să îl utilizeze.


De ce este necesar să formatați unități USB pentru Mac

Calculatoarele Mac și Windows folosesc sisteme de fișiere diferite, dintre care doar unele sunt compatibile. În calcul, este ușor să ne gândim la un sistem de fișiere ca la sistemul pe care îl folosește un computer pentru a stoca, identifica și prelua fișiere. Fără un sistem de fișiere, un computer nu ar putea stoca fișiere noi, iar fișierele stocate ar fi imposibil de recuperat.

Când cumpărați o unitate flash USB nouă, card SD, hard disk sau orice alt suport de stocare, există mari șanse ca fie să nu fie formatat, fie să fie formatat din fabrică pentru a fi utilizat cu computerele Windows. Unele dintre aceste dispozitive vor funcționa în continuare cu Mac-ul tău, dar este mai bine să formatezi singur unitatea pentru a utiliza un sistem de fișiere specific Mac, cum ar fi Mac OS Extended (Journaled) sau un format care funcționează pe platforme precum ExFat.

Înainte de a formata unitatea USB, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a fișierelor pe care le-ați stocat deja pe unitate. Formatarea va șterge complet unitatea. De asemenea, vă recomandăm să utilizați Time Machine pentru a face copie de rezervă a computerului dvs. în caz că faceți o greșeală și formatați unitatea greșită.


Cum să formatați o unitate flash pe Mac

Pentru a formata o unitate flash USB pentru a funcționa cu computerul dvs. Mac, urmați aceste instrucțiuni:

  1. Conectați o unitate USB la Mac.

    Koson Rattanaphan / EyeEm

  2. Ar trebui să apară pe desktop (în acest caz, este pictograma numită BACKUP).

  3. Deschis Utilitatea discului.

    Puteți accesa Disk Utility căutând cu Reflector, sau navigarea către aplicatii > Utilități > Utilitatea discului.

  4. Selectați unitatea pe care doriți să o formatați și faceți clic pe Şterge (situat în partea superioară centrală a ferestrei.)

    Asigurați-vă absolut că ați selectat unitatea corectă în timpul acestui pas. Unitatea pe care o selectați va fi formatată, deci dacă alegeți unitatea greșită, puteți pierde date importante.

  5. selectaţi Mac OS Extended (Journaled) format. Acest format este conceput special pentru Mac-uri și funcționează atât cu modelele actuale, cât și cu cele mai vechi.

    Dacă trebuie să transferați fișiere mari între computerul dvs. Mac și un computer Windows, selectați formatul exFAT. Pentru a transfera fișiere mai mici între sistemele de operare, utilizați MS-DOS (FAT) sau FAT32.

  6. Clic Şterge.

  7. Așteptați finalizarea procesului, apoi faceți clic pe Făcut.


Cum să formatați o unitate USB pe Mac cu mai multe partiții

Când formatați o unitate USB care are mai multe partiții, veți constata că este formatată doar o singură partiție. Celelalte partiții vor rămâne exact așa cum erau înainte, inclusiv sistemul lor original de fișiere și orice fișiere sunt stocate acolo.

Dacă doriți să formatați unitatea USB astfel încât să aibă o singură partiție formatată pentru a fi utilizată cu computerul dvs. Mac, urmați aceste instrucțiuni:

  1. Conectați o unitate USB partiționată la Mac.

  2. Deschis Utilitatea discului.

  3. Selectați partiția pe care doriți să o eliminați și faceți clic pe perete despărțitor.

  4. Apasă pe - simbol situat sub graficul circular.

  5. Clic Aplică.

  6. Clic perete despărțitor.

  7. Clic Făcut.

  8. Selectați unitatea recent partiționată și faceți clic pe Şterge.

  9. Clic Şterge.

  10. Clic Făcut.