Cum să vă resetați parola ID-ului Apple în câțiva pași simpli

Deoarece ID-ul dvs. Apple este utilizat atât pentru multe dintre serviciile importante ale Apple, uitarea parolei dvs. ID Apple poate crea o mulțime de probleme. Fără a vă putea conecta la ID-ul dvs. Apple, este posibil să nu puteți utiliza iMessage sau FaceTime, Apple Music sau iTunes Store și nu veți putea face modificări în contul dvs. iTunes.

Majoritatea oamenilor folosesc același ID Apple pentru toate serviciile lor Apple (din punct de vedere tehnic, puteți utiliza un ID Apple pentru lucruri precum FaceTime și iMessage și altul pentru iTunes Store, dar majoritatea oamenilor nu fac asta). Aceasta face ca uitarea parolei dvs. să fie o problemă deosebit de gravă.


Cum să vă resetați parola Apple ID pe web

Dacă ați încercat toate parolele pe care credeți că ar putea fi corecte și totuși nu vă puteți conecta, trebuie să vă resetați parola ID-ului Apple. Iată cum puteți face acest lucru folosind site-ul web Apple (dacă aveți configurată autentificarea cu doi factori pe ID-ul dvs. Apple, săriți peste aceste instrucțiuni și accesați secțiunea următoare):

  1. În browserul dvs., accesați iforgot.apple.com.

  2. Introduceți numele dvs. de utilizator Apple ID, apoi faceți clic pe A continua.

  3. Există două moduri de a vă reseta parola: folosind adresa de e-mail de recuperare pe care o aveți înregistrată în contul dvs. sau răspunzând la întrebările dvs. de securitate. Faceți alegerea și faceți clic A continua.

  4. Dacă ai ales să Obțineți un e-mail, verificați contul de e-mail afișat pe ecran, apoi introduceți codul de verificare din e-mail și faceți clic pe A continua. Acum treceți la pasul 7.

  5. Dacă ai ales să Răspunde la întrebări de securitate, începeți prin a vă introduce ziua de naștere, apoi răspundeți la două dintre întrebările dvs. de securitate și faceți clic pe A continua

  6. Introduceți noua parolă Apple ID. Parola trebuie să aibă 8 sau mai multe caractere, să includă litere mari și mici și să aibă cel puțin un număr. Putere indicatorul arată cât de sigură este parola pe care o alegeți.

  7. Când sunteți mulțumit de noua parolă, dați clic pe Reseteaza parola pentru a face schimbarea.


Resetarea parolei ID-ului Apple cu autentificare în doi factori

Resetarea parolei Apple ID necesită mai mulți pași dacă utilizați autentificarea cu doi factori pentru a oferi un strat suplimentar de securitate. În acest caz:

  1. Urmați primii doi pași din instrucțiunile de mai sus.

  2. Apoi confirmați numărul de telefon de încredere. Introduceți numărul și faceți clic A continua.

  3. Veți primi un ecran care vă spune să vă verificați dispozitivele de încredere.

  4. Pe unul dintre dispozitivele dvs. de încredere, a Reseteaza parola apare fereastra pop-up. Faceți clic sau atingeți Permite.

  5. Introduceți codul de acces al dispozitivului.

  6. Apoi introduceți noua parolă Apple ID, introduceți-o a doua oară pentru verificare și atingeți Următor → pentru a vă schimba parola. 


Cum să vă resetați parola Apple ID în iTunes pe un Mac

Dacă utilizați un Mac și preferați această abordare, vă puteți reseta și parola ID-ului Apple prin iTunes. Iată cum:

  1. Începeți prin lansarea iTunes pe computer.

  2. Apasă pe Cont meniu.

  3. Clic Conectare.

  4. În fereastra pop-up, faceți clic pe Ați uitat ID-ul Apple sau parola? (este un mic link chiar sub câmpul parolei).

  5. În următoarea fereastră pop-up, introduceți Apple a ID-ul.

  6. O altă fereastră pop-up vă va cere să introduceți parola pe care o utilizați pentru contul de utilizator al computerului. Aceasta este parola pe care o utilizați pentru a vă conecta la computer.

  7. Introduceți noua parolă, introduceți-o a doua oară pentru verificare, apoi faceți clic pe A continua.

  8. Dacă aveți activată autentificarea cu doi factori, va trebui să introduceți numărul dvs. de telefon de încredere.

  9. Alege Folosiți un număr de telefon de încredere or Folosiți un alt dispozitiv. Apoi urmați pașii de mai sus pe dispozitivul dvs. de încredere pentru a vă reseta parola.

Puteți utiliza acest proces și în panoul Preferințe sistem iCloud. Pentru aceasta, accesați meniul Apple> System Preferences > icloud > Detalii cont > Aţi uitat parola?

Cu toate acestea, ați ales să vă resetați parola, cu toți pașii parcurși, ar trebui să vă puteți conecta din nou la contul dvs. Încercați să vă conectați la iTunes Store sau la un alt serviciu Apple cu noua parolă pentru a vă asigura că funcționează. Dacă nu, parcurgeți din nou acest proces și asigurați-vă că țineți evidența noii parole.