Aveți nevoie de un al doilea scaner de opinie pentru malware?

Aveți cel mai recent și actualizat software antivirus. Ați efectuat o scanare completă a sistemului și totul apare „verde”, fără probleme găsite. Se pare că toate funcționează fără probleme, cu excepția faptului că browserul dvs. web vă redirecționează în continuare către site-uri web ale cazinourilor, indiferent de ceea ce introduceți în Google. Ce naiba se întâmplă?

Se pare că s-ar putea să aveți nevoie de un al doilea scaner de opinie malware pentru a arunca o privire asupra sistemului dvs. pentru a vedea dacă antivirusul primar sau scanerul anti-malware ar fi putut lăsa ceva să se strecoare pe sistemul dvs. nedetectat.

Un al doilea scaner de opinie este exact cum sună, un program secundar de detectare și eliminare a malware-ului care acționează ca o a doua linie de apărare pentru computerul dvs. dacă scanerul dvs. primar nu reușește să detecteze o infecție malware activă

Majoritatea oamenilor consideră că un singur scaner care are cele mai recente definiții de virus / malware va proteja sistemul de daune, din păcate, nu este întotdeauna cazul. Dezvoltatorii de viruși și programe malware își codifică în mod deliberat programele malware pentru a evita detectarea de către mulți dintre principalii scaneri de virus / malware de pe piață. Băieții răi folosesc criptarea, tehnicile stealth și toate manierele de codare artă neagră pentru a-și ascunde sarcinile utile, care sunt de obicei pachete software rău intenționate concepute pentru a vă înrobi computerul în timp ce câștigă dezvoltatorii și afiliații lor malware.


Cum găsește un al doilea scaner de opinie probleme ascunse

Există mai mulți factori care afectează detectarea malware-ului. Diferite scanere malware pot folosi metode diferite de scanare. Unul se poate specializa în detectarea rootkitului, în timp ce altul poate căuta doar semnături specifice virusului.

Există multe varietăți de scanere de opinie disponibile astăzi, dar trebuie să fiți foarte atenți atunci când selectați unul, deoarece unii dezvoltatori de programe malware vor produce produse antivirus false sau Scareware care vor introduce de fapt malware în sistemul dvs., mai degrabă decât să îl elimine. Mulți dintre ei au nume foarte inteligente și pot avea site-uri web foarte convingătoare, care par a fi legitime. Ar trebui să utilizați Google orice scaner pe care vă gândiți să îl utilizați pentru a vă asigura că este legitim și nu o înșelătorie.

Iată o listă cu unele dintre cele mai reputate, legitime și eficiente scanere de a doua opinie de pe piață:

  • Malwarebytes (Windows) - Unul dintre cele mai recomandate scanere de opinie de pe piață. Este actualizat foarte frecvent și are capacitatea de a detecta multe forme de malware pe care scanerele tradiționale de virus le ratează. Există o versiune gratuită disponibilă, precum și o versiune cu plată, care oferă protecție în timp real.
  • HitMan Pro (Windows) - HitMan Pro adoptă o abordare unică bazată pe cloud pentru scanarea malware-ului. Poate scana un computer pentru multe forme de malware într-un timp foarte scurt. De asemenea, are disponibilă o versiune gratuită.
  • Kaspersky TDS Killer Anti-rootkit Utility (Windows) - Scannerul TDS Killer este un instrument excelent de ultimă instanță. Dacă credeți că aveți un rootkit în sistemul dvs. care a fost ratat de toate celelalte instrumente, TDS Killer este adesea ultima și cea mai bună speranță de a eradica rootkit-ul. Este un instrument gratuit care se concentrează pe varietatea de rootkit-uri TDL care sunt foarte sofisticate și extrem de dificil de detectat și eliminat.

Chiar dacă cel de-al doilea scaner de opinie pe care l-ați instalat nu reușește să descopere malware-ul pe care sunteți încrezător îl ascunde în continuare în sistemul dvs., orice speranță nu se pierde. Există un site excelent numit Bleeping Computer, care are un personal bine informat de voluntari experți, care vă va ghida prin procesul de găsire și scăpare a computerului de aproape orice formă de malware existentă astăzi. Au un proces de diagnostic care necesită un efort din partea dvs., dar sunt acolo pentru a vă ajuta la fiecare pas al drumului.